tisdag 9 november 2010

Hejsan!
Först vill jag (Ida) berömma eleverna för att de visade mycket bra resultat på senaste historaförhöret på Franska revolutionen. Det är roligt att se att de antar utmaningen och vill förbättra sig! Vi kör sista delen kring amerikanska revolutionen i morgon onsdag 10/11. Sedan ska vi utvärdera detta med tre läxförhör istället för ett stort prov och se vad eleverna i år åtta tycker.

Nu på fredag börjar vi med de muntliga redovisningarna i svenska så alla måste vara förberedda för att köra på fredag! Vi kommer att dela upp klassen i två grupper så eleverna behöver bara redovisa för halva klassen. Andra halvan kommer jobba med läsförståelse och så byter vi.

Onsdagen den 17/11 kommer Barkestorpsskolan få besök av Skolinspektionen. De kommer vara ute i verksamheten och kolla hur vi har det på skolan. Intervjuer kommer göras med rektorer, lärare och elever från år nio.

Denna vecka har vi röstat fram klass 8 c:s klasslag i innebandy. Torsdagen den 18:e november har vi innebandyturneringen och laget får representera klassen. Idag, tisdag har eleverna fått se den power-pointpresentationen om skolans betygssystem som visades för föräldrarna på föräldramötet.
Ha det bra!
Hälsningar Mattias och Ida